Fun Curling Workshop

Curling is een precisiesport die lijkt op bowlen, petanque en bocce, maar op ijs wordt gespeeld met zware ‘schuivers’, in plaats van ballen. Er wordt over het algemeen aangenomen dat de sport in het 16e-eeuwse Schotland is bedacht, alhoewel het schilderij Jagers in de sneeuw van Breugel uit 1565 Nederlandse boeren afbeeldt die het spel spelen. Curling zoals het tegenwoordig gespeeld wordt, is wel in Schotland ontwikkeld en werd een officiële Olympische wintersport in 1998.

Deze workshop heeft een ontspannen en ludiek en fun karakter waarbij onderlinge samenwerking centraal staat. Je hebt het vast weleens op tv gezien, die Olympische teamsport met de steen en de “bezems”. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk van jouw stenen dichter bij het centrum van het HUIS (baan met cirkels) te krijgen dan de tegenstander. Na de theorie, leren we je eerst de basistechniek van het curling en gaan hiermee oefenen, waarna een leuke competitie tussen 2 teams gehouden zal gaan worden. We zullen een gezellig wisselprogramma op één of meer banen verzorgen, waarbij we in teams afwisselend wedstrijden spelen. Het is dus aan jullie team om de juiste tactiek te bepalen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen! Welk team mag zich het “Top Curling Team” noemen?

Welke ijsbanen?

In het zuiden van Nederland komen wij primair op de (binnen) ijsbanen te Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda, Nijmegen en Geleen. Diverse ijsbanen zijn een lang seizoen open (van september t/m juni), anderen weer korter van oktober t/m maart. Tijdens de kerstperiode staan er ook veel tijdelijke ijsbanen in steden en dorpen, meestal voor een maand. Op deze ijsbanen komen wij ook geregeld, zoals in Valkenswaard, Oirschot en Parade Den Bosch. U kunt het beste ons een aantal data en 2 locatie voorkeuren opgeven en zullen wij voor u de beschikbaarheid opvragen.

Nog meer Fun en teambuilding?

U heeft het misschien begin 2019 op TV gezien; De Curling Quiz gepresenteerd door Frans Bauer. Wij komen sinds 2011 op de diverse ijsbanen en dit concept (curling en quiz vragen) voeren wij al sinds die tijd uit. Wilt u met uw groep ook een Curling quiz, dan kan dat. Na de intro en oefeningen, gaan wij elk team testen op diverse winterse vragen. Is het antwoord correct dan ontvangt het team een punt. Is de curling steen dan ook nog eens in het HUIS beland, dan ontvangt het team bonuspunten. Het team dat uiteindelijk de meeste punten heeft verdiend, wint.

Onze hilarische IJsspelen zijn uitermate geschikt voor grote groepen, op en top teambuilding op het ijs. Wij verzorgen dan graag een Fun teambuilding competitie van 1 tot 2 uur op het ijs. De ijsspelen bestaan uit een roulatie programma van diverse activiteiten als Fun Curling, Human Bowling, Human Curling en Oud Hollands priksleeen. Zie onze aparte pagina hiervoor.

Landelijk programma

  • Ontvangst bij de ijsbaan met optioneel koffie, thee en een warme appelflap of een lunch
  • Circa 15 minuten vooraf welkom door ons bij de ijsbaan
  • Uitleg Fun Curling, teams formeren van gemiddeld 8 personen per team
  • Het ijs op: start Fun Curling met training en vervolgens diverse competitie rondes
  • Van ijs af (na 1 of 1,5 uur) en leuke prijsuitreiking en afsluiting
  • Optie: borrelen, buffet, 3-gangen diner of barbecue

Prijslijst

Prijzen te ijsbaan Eindhoven exclusief 9% btw*
IJsspelen of Fun Curling t/m 12 personen (1 uur op het ijs*)                 € 375,00
IJsspelen of Curling vanaf 13 personen (1 uur op het ijs*)                      € 32,00 p.p.
Meerprijs extra half tot heel uur op het ijs**                                              € 350,00

Prijzen te ijsbaan Nijmegen, Breda, Den Bosch en Tilburg exclusief 9% btw*
IJsspelen of Curling t/m 16 personen (1 uur op het ijs*)                            € 500,00
IJsspelen of Curling vanaf 17 personen (1 uur op het ijs*)                         € 32,00 p.p.
Meerprijs extra half tot heel uur op het ijs**                                                € 350,00

Prijzen te ijsbaan Geleen en Utrecht exclusief 9% btw*
IJsspelen of Curling t/m 16 personen (1 uur op het ijs*)                            € 550,00
IJsspelen of Curling vanaf 17 personen (1 uur op het ijs*)                         € 35,00 p.p.
Meerprijs extra half tot heel uur op het ijs**                                                € 350,00

*Prijs onder voorbehoud van ijshuur mogelijkheid. Naast 1 uur of langer op het ijs, moet u er rekening mee houden dat de introductie en prijsuitreiking samen circa 20 a 30 minuten extra duren. De prijs is verder inclusief ijsbaanhuur én entreekosten tot het ijssport complex. Indien gewenst kunt u dus nog kosteloos recreatief gaan schaatsen, mits de ijsbaan open is. Diverse soorten schaatsen zijn op de locatie te huur vanaf startprijs €5,00 per paar. Overige ijsbanen in Nederland en België zoals Utrecht, Twente, Lommel, Turnhout op aanvraag.

**Wij adviseren maximaal 1,5 uur op het ijs te staan met grotere groepen. Vanaf 65 personen en meer krijgt u ½ uur extra op het ijs zonder meerprijs erbij, wij gaan dan ook de ijsspelen verzorgen (i.p.v. alleen Fun Curling). Zodra we 2 uur op het ijs staan, wordt dit meestal in combinatie met een wissel programma verzorgd.

MEERPRIJS; Curling Quiz exclusief 9% btw:
Voor het concept de De Curling Quiz (conform het TV programma van Frans Bauer) berekenen wij t/m 30 personen €100 meerkosten. Vanaf 31 personen zonder meerkosten. U dient bij de reservering duidelijk te vermelden dat u deze quiz wenst!

MEERPRIJS; IJssculpturen naast de ijsbaan in een keuze of wisselprogramma exclusief btw:
IJssculpturen circa 1 tot 1,5 uur naast de ijsbaan t/m 16 personen            € 500,00
IJssculpturen circa 1 tot 1,5 uur naast de ijsbaan vanaf 17 personen          € 32,00 p.p.
Deze prijs is inclusief het verzorgen van de werktafels, opbouw en afbouw.

MEERPRIJS; Apres ski quiz in de ijsbaan bar i.c.m. een ijs activiteit exclusief eten/drinken en btw:
Quiz circa 1 tot 1,5 uur t/m 16 personen                                                € 320,00
Quiz circa 1 tot 1,5 uur vanaf 17-50 personen                                       € 20,00 p.p.
Quiz circa 1 tot 1,5 uur vanaf 50 personen                                             €18,00 p.p.
De quiz is mogelijk o.v.v. beschikbaarheid van een ruimte op de ijsbaan.
Eventuele ruimtekosten voor rekening opdrachtgever..

Eten & Drinken (exclusief 9% btw)
Wij werken samen met diverse partner horecalocaties in de verschillende regio’s en/of zetten onze cateraar in. Daarnaast hebben wij ook contact met een aantal leuke restaurant locaties vlakbij de ijsbaan. Alle locaties kennen hun eigen keuken en of hebben een eigen manier van koken of cateren. Op verzoek verzorgen wij de catering op de ijsbaan, vanaf 20 a 25 personen. Ontvangst is vanaf €5 p.p. te boeken (koffie/thee met appelflap bijv.). Lunches zijn vanaf €14,50 te boeken en buffetten of winter barbecues zijn vanaf €25 p.p. verkrijgbaar. U bent bij ons ook aan het goede adres voor vergaderarrangementen. Vraag naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Activiteit *


Gewenste datum *


Gewenste starttijd *


Aantal deelnemers *


Gewenste regio *


Uw (programma)wensen *


Organisatie *


Geslacht *


Naam *


E-mailadres *


Telefoonnummer *


Hoe heeft u ons gevonden?